Ob lepem sončnem vremenu si lahko s prijatelji organiziramo piknikOb lepem sončnem vremenu si lahko s prijatelji organiziramo piknik

12:04 pop
Categories:

Med toplimi sončnimi dnevi, je najlepše imeti kosilo zunaj v naravi ob dobri družbi prijateljev. Zato je najlepše, če s svojimi bližnjimi organiziramo kakšen piknik. 

Za začetek si zberemo neko lepo lokacijo. To je lahko kakšen travnik, ali pa kakšen kraj ob bodisi reki bodisi kakšnem jezeru. Lahko pa najamemo kakšen piknik plac, kateri so po navadi opremljeni z mizami ter klopmi in imajo streho nad glavo v primeru dežja. Prav tako ima večina piknik placev tudi elektriko in osvetljavo, tako da se piknik lahko zavleče tudi v noč. 

Ob lepem sončnem vremenu si lahko s prijatelji organiziramo piknik

Ko smo poiskali primerno mesto za piknik, se odločimo koga bi povabili. Če smo nekje na travniku ali ob jezeru, povabimo bolj manj ljudi. Torej je lahko to piknik zgolj za ožjo družino ali pa za nekaj ožjih prijateljev. Lahko pa na piknik na samem povabimo tudi svojo bližjo osebo, ter tako priredimo prijetno popoldne. 

Pred piknikom je primerno, da si ogledamo vremensko napoved, ter temu primerno izberemo nek lep, topel sončen dan, da nas ne preseneti kakšen nepotreben dež. 

Nato začnemo nakupovati hrano. Če bo šlo za manjši piknik, kupimo nekaj malega za kakšen sendvič ali narezek in pa nekaj za posladkati ali pa malo sadja. Če pa imamo namen povabiti veliko ljudi, ter najeti piknik plac, pa potrebujemo več hrane. Najpogosteje se skuha kakšen golaž ali pa se na žaru popeče razne pleskavice, čevapčiče in hrenovke. 

Poskrbeti moramo tudi za osvežilno pijačo, ter to pijačo postaviti nekam, da bo ohranila nizko temperaturo. Če smo ob potoku, lahko pijačo vržemo kar v vodo, pazimo le da nam jo tok ne odnese, pijača pa bo ohranila prijetno nizko temperaturo.